Mikro Bloglar

Yazan: Gencturk.net Yazdığı Tarih: 10 Ocak 2012 Salı | 20:27

Cep telefonu ve benzeri taşınabilir çevrimiçi aletler sayesinde "az ve öz" içerikli durum bildiren blogların sayısı 2006 yıllarında yeni bir akım olarak ortaya çıktı ve bu tür bloglar mikro blog olarak isimlendirilmeye başlandı.


Bu sayfa taşınmıştır.

Lüften buraya tıklayın

2007'de Twitter'ın popülerleşmesi ile mobil cihazlardaki İnternet özelliğinin ilerlemesi ile mikro blogların sayısında da bir patlama yaşandı.

Günümüzde sosyal ağların artması ve durum bildirimlerinin genelleşmesi ile artık bir sosyal ağda üye olan herkesin bir mikro blogu bulunuyor.

Bir yerde olan biteni hızlı ve kısa bir içerikle iletmeye yarayan bu bloglar genelde duygusal anıştırmaları, umursanmayacak içerikteki ev hallerini veya isyankar karakterlerin serzenişlerini içeriyor da olsa, kitlesel olaylarda bir çok mikro blogdan gelen bildirimler ile genel kanının ne yönde olduğunu veya hangi fikirlerin baskın olduğunu da görmek mümkün.

Fikirlerin elenip yaygınlaşmasında etkili bir yöntem olan mikro bloglar ‘Arap Baharı’nda birçok diktatörün yıkıldığı kitlesel hareketlenmeleri tetiklemekte yardımcı güç olurken, ülkemizde de şike soruşturması ile taraftar kitlelerinin protesto yürüyüşlerini planlamalarında yine çarpıcı şekilde kullanılmıştır.

Yakın tarihte yaşanan Gezi Direnişi ve bununla ilgili olaylarda da Mikro Bloglar etkisini göstermiş ve bu olaylarda protestoların odağı olan Başbakan R.T. Erdoğan bu Mikro Blogların etkisinden rahatsızlığını göstermek için "Twitter denen bir bela var." şeklinde bir beyanatta bulunmuştur.

1 yorum :

  1. Xn Betting Guide | Best Online Bookmakers of 2021 - Xn
    XnBet and Betway 1XBET are both 10bet known for their high rollers, but with the addition of a dedicated sports betting site, they 1xbet are also considered a very competitive

    YanıtlaSil